tredje veckan i costa rica 🌮

till denna vackra vy lĂ€mnade vi Monteverde med tanken att stanna till vid San RamĂłn nĂ„gra dagar, men tji fick vi nĂ€r vi satt pĂ„ bussen och missade det busstoppet :-D aka vĂ„gade inte ifrĂ„gasĂ€tta/sĂ€ga till/frĂ„ga om vi var supposed to gĂ„ av vid vĂ€rldens oklaraste lilla station som förmodligen var San RamĂłn :-) SÅ vi landade denna mĂ„ndagskvĂ€ll istĂ€llet Ă„terigen i San JosĂ©.
först kÀnde vi lite sÄhÀr kring detta.
men Ängrade oss och blev pepp pÄ att fÄ chilla lite i huvudstaden nÄgra dagar istÀllet! (+eventuell öleffekt)
San José fylldes av typ efterlyses-lappar pÄ pervon? (orkar ej google-translatea, men anar denna översÀttning cirka)
men vi var glada Ä goa ÀndÄ <3
vi hittade ett favvofik som hade god och jÀttegulli kaffe<3333 oCH vÀldigt god brownie.
vi hade inte sÄ pjÄkiga kvÀllar pÄ takterassen pÄ PangeabaBy. (hostelet)
2 dagar i rad Ät vi dessutom vÀrldens matigaste goaste frulle hos gulligaste lilla familjen som hade en soft lunchhak bara nÄgon gata ifrÄn vÄrt hostel. den bestod av ris+kidneybönor aka gallo pinto som jag tror det hette??? + Àggröra + kaffe. mycket smakligt. plus snÀllaste familyn<33 pÄ onsdagen denna veckan Ät vi frulle dÀr och gav oss sedan ivÀg till nationalmuseumet!
inuti sÄg det sÄhÀr fint ut i första rummet! + massor av fjÀrilar!
vi gick igenom alla utstÀllningar och jag tÀnkte pÄ pappis i detta rum fyllt med kartor och fakta om costa ricas historia och "uppkomst". pga hans gamla avhandling som handlar om en vÀg i italien som han har hundra olika kartor över + ett kartmuseum vi besökte en gÄng i rom nÀr vi var dÀr bara han Ä jag.
:-)
fint vare!
vi traskade Àven denna eftermiddag till ett zoo, men det var SUPERdeppigt och vi tyckte synd om ALLA djuren och jag har faktiskt inte en enda bild dÀrifrÄn hör och hÀpna? detta förmodligen pga att vi basically skÀmdes för att vi gÄtt in dÀr och betalat entré...
lill-san josé
en liten go<3
TJIPPTJOPP, rÀtt vare va sÄ hade vi pÄ torsdagen tagit en buss över till kusten och Puerto Viejo! hÀr svettades vi som aldrig förr Äterigen hiho.
det e n d a hostelet som fanns denna vecka, pga pÄsklov och alla costaricaner var lediga :-), var en bokstavligtalat trÀdkoja som pÄ denna bild ser extremt harmonisk ut, men det vAR ganska vÀldigt enkel Ä tokigt och halvlÀskigt :-) vi hade inga vÀggar och bodde i detta myggnÀt som hade diverse djur pÄ sig :-) dock ska tillÀggas att vi bodde i typ "the master bedroom" alltsÄ det finaste "rummet" typ. fast! vi trivdes faktiskt helt ok mÄste jag sÀga. tokig upplevelse :-P
fin ingÄng hade dom ocksÄ!
en fin vÀgg :-)
tokig skylt tyckte jag, som tillhörde hostelet :-D
dagen efter fick vi efter MYCKET tur flytta in pÄ vÄr *drömhostel*, iallafall i denna stad, som vi aldrig trodde att vi skulle fÄ plats pÄ för dom hade stÀndigt fullt. jag tror inte ni förstÄr denna enorma lyckan som uppstod nÀr vi i ett trött andra eller tredje försök skulle gÄ hit för att kolla om nÄgot rum var ledigt. jag SKREK ut "IS IT TRUE" till den lilla försynta förestÄndaren nÀr han mumlade att 2 sÀngar var lediga. hahaha. mycket komisk situation Àven om det inte verkar som det :-)
hÀr levde vi lyckliga och halvlyckliga kan en sÀg de kommande SJU nÀtterna hör Ä hÀpna, varför ska ni fÄ höra senare :-)
denna dag firade vi vÄr hostel-succé och vÄffeldagen i en go kombo!
lillprutten i skypesamtal hiho
<3
fina ena delen av huset!
fint tak hehee
massa gulliga frida kahlo-plÄnböcker vi hittade hos en local artist. fina tyckte jag.
pÄ söndagen tog vi bussen till den nÀra belÀgna "staden"/byn Manzanillo.
vi vandrade lÀngs havet i en som vanligt jÀttefin djungel<33
saknar fan detta nÀr jag ser alla goa djungelbilder.
denna dag var dock början pÄ elÀndet som följde i en vecka :-D jag blev magsjuk denna eftermiddag och HUJEDA var vi kÀmpade kommande dagar :-) men en glass unnade vi oss innan helvetet :-)
 

:-)

ikvÀll Àr en Ängestig kvÀll pga en ska söka kurser Ä skit inför vÄrterminen :-) nÄgot en inte orkar tÀnka pÄ :-) eller bestÀmma sig för :-) men en mÄste :-) annars har en inget att gö om nÄgra mÄnader :-) Ä inget CSN som kan pay yo phonebills and rent osv :-) men jag klipper ut smÄ rÀvar ur en tidning och ritar istÀllet :-) hÀr Àr tre goa bilder pÄ tre goa frÄn en annan goare dag :-)
herrÄ
 
 

oktober jaha

rÀtt vare va sÄ var jag i mitt lilla Àlskade gbg igen<3
vinkade hejdÄ till lill-lÀggan en sista gÄng </3
vinkvink
fick macka Ä kaffe Ä sol i botaniska me pappis, detta botade sjÀlen lite.
Ànnu mer sjÀlabotande fick jag av denna gulliga plupp<3
2alÄng baby
sjÀlabot jatack
tjenahej
lill-onsala va fint som alltid.
dethÀr Àr bara bÀsta finaste stÀllet alla dagar i veckan Ä sÄ ere me det.
fick tillomed trÀffa och krama denhÀr goa<333
pripps fÄr en att glömma alla bekymmer för nÄgra timmar :)) + alla goa pluppar jag trÀffade, hej.
sen vare regn Ä sol Ä hem. 
tur att denna stjÀrna klappade pÄ mig Ä gav mig broccolisoppa i utbyte mot pannkakor<33, vÀl hemma i sthlm.
Ä tur att lill-fibban finns, sÄ man kan fÄ sitta vid ett stort bord och icke-plugga i papis sÀllis, istÀllet för att sitta hemma Ä ha ont i huvet :-) bra place. hÀr ska jag sova inatt. tack Ä hej.
 

RSS 2.0